Derek Prince v Sloveniji


Pojdi na vsebino

Zaupanje v Božje varstvo

Poučevanja > Proklamacije Besede

(iz knjige Moč razglašanja Besede)

"Nobeno orožje, ki je narejeno zoper mene, ne bo uspešno, in vsak jezik, ki se dviguje zoper mene, obsojam. To je moja dediščina, ki jo imam kot Gospodov služabnik in moja pravičnost je od tebe, o Gospod nad vojskami.

Če kdo govori ali moli proti meni, če mi hoče škodovati ali če me je kdo zavrnil, temu človeku odpuščam [če veste za takšne ljudi, jih imenujte]. Odpustil sem mu in ga blagoslavljam v Gospodovem imenu.
Zdaj izjavljam, o Gospod, da si ti in samo ti moj Bog in da ni drugega Boga razen tebe, ki si pravični Bog in Odrešenik, Oče, Sin in Duh. Slavim te!

Danes se Ti ponovno podrejam v popolni poslušnosti. Ker sem se Ti podredil, delam, kar zapoveduje Tvoja beseda. Upiram se hudiču: vsem njegovim pritiskom, napadom, prevaram in vsem orožjem ali nosilcem njegovega delovanja, ki bi jih skušal uporabiti zoper mene. Ne podrejam se mu! Upiram se mu, odganjam ga od sebe in mu ne dovoljujem več vstopa, v imenu Jezusa.

Zavračam in odbijam bolezen, okužbe, bolečino, vnetje, malignost, alergije, viruse, ... [imenujte konkretno slabost ali duha, ki je prišel nad vas], vsako obliko čarovništva in vsako vrsto stresa.
In končno, Gospod, se ti zahvaljujem, da sem po Jezusovi žrtvi na križu odkupljen, da sem stopil ven iz prekletstva in vstopil v blagoslov Abrahama, ki si ga blagoslovil v vseh stvareh: povišal si ga, mu dal zdravje, obilo potomstva, blaginjo, zmago, Božjo naklonjenost in Božje prijateljstvo."


Podmeni

Išči

Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni