Derek Prince v Sloveniji


Pojdi na vsebino

Premagajmo negativno razmišljanje

Poučevanja > Krajša besedila

(odlomek iz knjige Moč razglašanja Besede)

Pomnite – posebno tisti, ki imate za sabo veliko negativnega razmišljanja in govorjenja – da to, če boste samo izrekli enega od teh razglasov Božje besede, ne bo kaj dosti delovalo. Na glas jih moramo še in še govoriti, da bo prišlo do resnične spremembe v duhovnih prostorih. Te stvari morate govoriti, dokler ne postanejo del vašega mišljenja.
Večina vas verjetno ve, da prihajam iz britanskega okolja in da so Britanci precej negativno naravnani. Po naravi so pesimisti. Sam sem bil pesimist med pesimisti! Toda Bog me je postopoma temeljito spremenil; trajalo pa je dolgo časa!
Kadar sem v težki situaciji, začnem avtomatično premišljevati o vseh težavah, o vseh slabih stvareh, ki bi se lahko zgodile. Morda imate podobne težave.
Orožje Besede sem uporabljal na veliko različnih načinov. V Jeremiju 29, 11 pravi Bog Izraelu:

»Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje.«

Vedno ko se zalotim, da začenjam pestovati kakšno negativno predstavo ali misel, rečem: »Hvala ti Gospod, da vem za načrte, ki jih imaš z mano; načrte za dobro, ne za slabo, načrte blaginje in ne nesreče, da mi daš prihodnost in upanje.«
Včasih moram to ponoviti večkrat, toda nazadnje se negativno ozračje porazgubi, jaz pa imam trdno, zaupanja polno, pozitivno naravnanost. Če začnete s takimi besedami že zjutraj, boste imeli dober dan. Opravili boste naloge, ki ste si jih zastavili.
Od vaše naravnanosti je močno odvisno, kako vas obravnavajo drugi ljudje. Če stopite v trgovino s pozitivno naravnanostjo, vam bo osebje pomagalo. Če pa pričakujete, da boste deležni slabe postrežbe, nevljudnosti ali težav, boste to verjetno tudi dobili.

Mislim, da je razglase vedno dobro narediti osebne. Ko torej Biblija reče »ti« ali »vi«, recite namesto tega »jaz«. Ko to storite, s tem rečete: »To zadeva mene.«
Začnimo s samoobrambo. Recimo, da vas napada veliko strah zbujajočih, negativnih misli in da se zalotite, kako nenehno razmišljate o tem, kaj se bo zgodilo, če umrete. Morda greste na operacijo in vam zdravnik ne jamči, da boste operacijo tudi prestali.
Z Ruth sva se s tem soočila skupaj, ko je bila bolna. Tukaj je Beseda, ki sva jo verjetno uporabila več tisočkrat:

»Ne bom umrl, ne, živel bom
in pripovedoval o Gospodovih delih.«
Psalm 118, 17
 

***

Išči

Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni